Rutes i excursions

Santuari i Castell de Finestres

Es tracta, sens dubte, de l’excursió més coneguda del municipi. Sortint de Sant Aniol arribarem fins al Santuari mil·lenari de Santa Maria de Finestres. Amb uns 10 minuts més podrem arribar fins a les restes del Castell de Finestres on gaudirem d’unes esplèndides vistes de les valls de Llémena, del Ser i la serralada pirinenca, des del Puigmal a les Alberes.

 ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 

Les Medes

També podem arribar-nos a les Medes a través de l’antic camí de Sant Aniol. Sortirem de Sant Aniol per la pista de Finestres fins a la Granada, on remuntarem per un corriol, durant una hora, el Riu Llémena fins a arribar a un dels seus orígens, l’amagada Font dels Socals, ja molt a prop de les Medes.

 ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 

Coll de Fontpobra per les Medes

Travessarem el tram superior de la carena de les Medes i visitarem la font basàltica dels Socals. També passarem pel pont del Diable, una curiosa formació geològica, i anirem al llogaret de les Medes.

 ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 
 

Les Medes - El Puigsallança - Santuari de Finestres

Una vegada siguem a les Medes, si tenim ganes de caminar podrem arribar a Santa Maria de Finestres tot travessant els paratges més verges del municipi i coronant el punt més alt del municipi, el Puigsallança (1033m.) a través de la fageda fosca, fins a arribar, de cingle en cingle al Santuari de Finestres.

 ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 

Puigsallança

Ruta que ens porta directament des de la casa de colònies al Puigsallança (1033m).

ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 

Bustins - El Freixe

Aquesta excursió ens permet conèixer l'ermita de Sant Miquel de Bustins, des d'on es té una bona vista de la serra de Finestres i El Freixe, un indret solitari que ofereix una bona visió de la vall de Mieres.

 ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 

La Gorga de Sant Aniol

Ruta circular que passa per la gorga de sota l'embotelladora. Normalment aquesta gorga està seca i només t'hi pots banyar quan ha plogut molt. És una bona sortida per fer amb els nens més petits.

 ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC

 
 

Sant Aniol - Sant Esteve

Ruta que resegueix la Llémana fins a Sant Esteve. És una ruta fàcil que es pot fer amb nens. Us proposem la sortida fent la volta per la gorga, però podem escurçar-la baixant de la casa per la carretera i al restaurant can Tura i agafar el camí que surt a l'esquerra fins travessar el riu. Allà podeu connectar amb la ruta. 

ENLLAÇ DE LA SORTIDA AL WIKILOC